Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu 30.06.2011

Numărul turiştilor germani care se vor îndrepta către litoralul bulgar în acest sezon estival este de aşteptat să fie cu aproximativ 20% mai mare decât anul trecut, potrivit Sofia News Agency.

Membrii guvernului şi ai partidelor de opoziţie din Ungaria au depus 20 de propuneri de amendamente privitoare la taxa pe produsele nesănătoase, cea mai importantă vizând amânarea implementării noii taxe până pe 1 ianuarie 2012 faţă de 1 septembrie 2011, scrie Portfolio.hu.

Compania Akamai Technologies a anunţat că se va extinde în cinci ţări din Europa Centrală şi de Est, şi anume Cehia, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia, pe fondul cererii în creştere de tehnologie de cloud computing, scrie Portfolio.hu.

Compania americană McCormick, lider pe piaţa mondială a condimentelor, va achiziţiona Kamis, liderul polonez din sectorul de profil în următoarele luni, preţul ridicându-se la 830 mil. zloţi (207 mil. euro), scrie Warsaw Business Journal.

Divizia AFI Europe a companiei Africa-Israel Investments intenţionează să vândă jumătate din complexul comercial şi de birouri Palace Flora din Praga în schimbul a 22 mil. euro, potrivit publicaţiei israeliene Globes.

Deşi au fost mult mai afectaţi decât vest-europenii de criza financiară, locuitorii din Europa Centrală şi de Est nu se declară extrem de nemulţumiţi de condiţiile de trai, potrivit unui sondaj citat de Financial Times. În ciuda problemelor, 43% din cei intervievaţi s-au declarat mulţumiţi de viaţa lor, comparativ cu 44% într-un sondaj similar realizat în 2006.