Grecia se pregăteşte pentru încă un examen. Parlamentul va vota o lege pentru măsuri bugetare individuale şi privatizări

Autor: Mediafax 30.06.2011

Confruntările au continuat în piaţa Syntagma din Atena, în noaptea de miercuri spre joi şi în cursul dimineţii, poliţiştii folosind gaze lacrimogene împotriva tinerilor care aruncau cu pietre, relatează BBC News Online.

Confruntări violente sporadice se înregistrau joi dimineaţă în capitala Greciei, între protestatari mascaţi, înarmaţi cu pietre şi bastoane, şi forţele de ordine, care au recurs la gaze lacrimogene şi grenade de diversiune.

Manifestanţii au reacţionat violent, miercuri după-amiază, la votul din Parlament privind programul de austeritate propus de Guvern, dezbaterile fiind însoţite de greve şi proteste.

Parlamentul grec urmează să voteze joi o a doua lege, care face posibile măsuri bugetare individuale şi privatizarea unor active ale statului.

Parlamentul Greciei a aprobat miercuri programul de austeritate propus de guvern, necesar pentru ca statul să primească următoarea tranşă, de 12 miliarde de euro, dintr-un împrumut extern şi să evite falimentul. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.