Gramatica limbii engleze în facsimil/ de Ziarul de Duminică

Autor: Ziarul de Duminica 01.07.2011

Coordonatorul acestei ediţii, profesorul C. George Săndulescu, a fost unul dintre autorii Gramaticii, în anii când era asistent la Catedră. El a fost studentul şi apoi colegul profesorului Leviţchi, care a coordonat ediţia din 1962 a cărţii, cunoscută pe atunci sub numele de Gramatica Catedrei.
Volumul Gramatica Limbii Engleze poate fi consultat şi descărcat începând cu data de 18 iunie 2011 la adresa de internet: http://editura.mttlc.ro/gramatica-catedrei.html

Cartea de faţă este o gramatică tradiţională. Explicaţiile sunt făcute pentru a lămuri în egală măsură pe toată lumea, specialişti sau nespecialişti. Utilitatea ei este în primul rând practică.

Cea mai importantă însuşire a acestei abordări teoretice este că explică subtilităţi de cunoaştere avansată a limbii aşa cum nu poate face nici un alt fel de gramatică. Cel care o va citi va găsi în ea un imens material de limbă, ilustrări ale explicaţiilor cu fraze din clasicii literaturii engleze, pe care autorii le-au căutat cu migală. Ce e important la acest volum de gramatică, deopotrivă teoretic şi aplicat, este tocmai faptul că pune accentul pe text, pe usage, pe învăţarea limbii engleze.


"Editura pentru Literatură Contemporană", condusă de Lidia Vianu, re-editează în facsimil, sub coordonarea lui C. George Săndulescu, Gramatica limbii engleze, publicată de Editura Didactică şi Pedagogică în anul 1962. Ediţia va avea în acest format nouă volume, dintre care acum este publicat ultimul.