UE: Aprobarea măsurilor de austeritate în Grecia permite eliberarea unei noi tranşe de ajutor extern

Autor: Marius Oncu - Mediafax 30.06.2011

Aprobarea programului de austeritate în Parlamentul de la Atena permite eliberarea următoarei tranşe a programului de împrumuturi de la statele din zona euro şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), au declarat, joi, şeful Comisiei Europene şi cel al Consiliului European, informează Reuters, citat de Mediafax.

"Acesta a fost al doilea pas decisiv de care Grecia avea nevoie pentru a reveni la o cale sustenabilă. În circumstanţe foarte dificile, a fost un nou act de responsabilitate naţională. Sunt îndeplinite acum condiţiile pentru eliberarea celei de-a doua tranşe de ajutor financiar extern şi pentru progrese rapide în privinţa unui al doilea pachet de sprijin", au afirmat într-un comunicat comun preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

Parlamentul elen a aprobat, joi, detaliile măsurilor de austeritate în valoare de 28 de miliarde de euro votate miercuri, dar şi legislaţia necesară privatizării unor active ale statului, în încercarea de a evita intrarea în colaps financiar.

"Reafirmăm sprijinul neclintit al Europei şi solidaritatea cu poporul elen, în al cărui viitor suntem încrezători", au spus cei doi lideri europeni.