Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Constanta Catalina Apostoiu 01.07.2011

Brammo, liderul mondial al industriei de motociclete electrice, a anunţat lansarea producţiei de motociclete în cadrul fabricii Flextronics din Sarvar, Ungaria, potrivit Portfolio.hu.

Compania rusă din sectorul agriculturii Valinor intenţionează să deruleze o ofertă publică iniţială în valoare de 200-300 mil. dolari pe bursa din Varşovia, urmând să utilizeze banii obţinuţi pentru achiziţii de terenuri şi investiţii în producţie, scrie Warsaw Business Journal.

Ungaria a înregistrat un excedent comercial de 479,3 mil. euro în aprilie, scrie Portfolio.hu. De la începutul anului, excedentul comercial a crescut la peste 2,55 mld. euro, un maxim istoric.

Polonia îşi va putea atinge ţinta de reducere a deficitului bugetar la 5,6% din PIB în acest an, a anunţat ministrul adjunct de finanţe al ţării Ludwik Kotecki, potrivit Warsaw Business Journal. Kotecki a adăugat că actualele probleme din zona euro nu vor afecta zlotul.

Rata medie a şomajului din Ungaria a atins 11% în perioada martie-mai 2011, în scădere de la 11,4% în februarie-aprilie şi o rată identică de 11,4% înregistrată în martie-mai 2010, potrivit Budapest Business Journal. Rata şomajului s-a aflat în scădere pentru al doilea trimestru consecutiv.