Metrorex a inaugurat două staţii pe magistrala 4 de metrou din Capitală. Vedeţi aici în ce s-au investit 72 milioane de euro - GALERIE FOTO

Autor: Andreea Neferu 01.07.2011

Metrorex a inaugurat astăzi două noi staţii de metrou de pe magistrala 4 Gara de Nord-Lac Străuleşti, şi anume Jiului şi Parc Bazilescu, în urma unei investiţii de circa 72,5 de milioane de euro fără TVA. Cele două staţii au o lungime de 2,62 kilometri, astfel că lungimea reţelei de metrou din Capitală se ridică în prezent la 68,2 kilometri.

Intervalul de succedare al metrourilor pe această magistrală va fi de 8 minute.

"Interesul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru dezvoltarea metroului bucureştean va fi tot mai mare în anii următori, având în vedere că anul acesta încep lucrările la noua magistrală Drumul Taberei-Pantelimon, mai precis la tronsonul Râul Doamnei-Eroilor, inclusiv staţia şi depoul Valea Ialomiţei, o investiţie de 274 milioane de euro", a declarat Anca Boagiu, ministrul transporturilor şi infrastructurii.

Boagiu a mai spus că în următorii zece ani vor fi construite 65 de staţii noi, în urma unor investiţii de 8,5 miliarde de euro.

"Guvernul României a aprobat în urmă cu două săptămâni indicatorii tehnico-economici pentru prelungirea cu încă două staţii a acestei magistrale (magistrala 4 - n.red.), cu o lungime de 2,5 kilometri", a declarat Gheorghe Udrişte, director general al Metrorex.

Construcţia magistralei 4 a început încă din anul 1988, lucrările continuând până în 1992. Ulterior, acestea au fost oprite, fiind reluate abia în 1997, când statul a contractat un credit comercial de la Banca Europeană de Investiţii pentru continuarea acestui proiect. În martie 2000 a fost inaugurat tronsonul de metrou 1 Mai-Gara de Nord.