MAI cumpăra sisteme informatice de 3,5 milioane de euro

Autor: Ştefan Vrabie 03.07.2011

Ministerul Administraţiei şi Internelor va organiza în această luna o licitaţie pentru a cumpăra servicii servicii IT, consultanţă, dezvoltare de software, internet şi asistenţă, valoarea contractului fiind estimată la aproape 15 milioane de lei (circa 3,5 milioane de euro), potrivit unui anunţ de participare publicat pe site-ul e-licitatie.ro.

Instituţia va achiziţiona sisteme informatice şi servicii conexe pentru implementarea Sistemului Informatic al Cazierului Judiciar Român (ROCRIS). ROCRIS prezintă o arhitectură generală bazată pe o bază de date unică şi centralizată, localizată fizic la sediul cazierului central, accesată peste o infrastructură de echipamente, comunicaţii şi securitate distribuită la nivelul cazierelor locale şi clienţilor de la distanţă, grupaţi pe judeţe, din punct de vedere geografic şi al accesului unitar şi concurent la resursele sistemului.

Contractul va fi valabil timp de 16 luni de la data atribuirii contractului, baza operaţională a proiectuluii fiind în Bucureşti, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române.