Grecii de la Banca Românească închid şapte unităţi fără perspective

Autor: Liviu Chiru 04.07.2011

Banca Românească, filiala locală a grupului financiar elen National Bank of Greece, a decis să închidă şapte unităţi teritoriale pentru care nu mai întrevede posibilitatea de a ajunge la un nivel satisfăcător de afaceri.

"Consiliul de Administraţie, având în vedere motivele economice determinate de noul mediu economic general şi mai ales local (...) rezultatele sucursalelor cu perspective limitate de îmbunătăţire cauzate şi de scăderea semnificativă a cererii din partea clienţilor atât persoane fizice, cât şi juridice, aprobă închiderea", potrivit unei hotărâri publicate în Monitorul Oficial.

Astfel, vor fi închise două unităţi din Bucureşti, precum şi câte o agenţie din Sighişoara, Odorheiu Secuiesc, Galaţi, Ploieşti şi Piteşti. Cu această ocazie, banca va casa mijloace fixe în valoare de 5 milioane de lei. Consiliul a aprobat ca bunurile casate să fie scoase la vânzare, în primul rând către angajaţii băncii, predate companiilor specializate în reciclare ori donate unor instituţii publice.