Lactalis confirmă închiderea fabricii de brânzeturi Cottage din Dorna Arini: Am mutat echipamentele în Polonia pentru că acolo este cererea mai mare

Autor: Roxana Petrescu 03.07.2011

Grupul francez Lactalis a trimis azi un comunicat de presă prin care confirmă închiderea fabricii de brânză Cottage din comuna suceveană Dorna Arini şi mutarea echipamentelor în Polonia unde există o cerere mai mare pentru acest tip de produs, după cum spun reprezentanţii Lactalis.

"În ceea ce priveşte segmentul de brânză Cottage, acesta este unul de nişă pe piaţa locală, comparativ cu piaţa din Polonia, ceea ce a determinat compania să mute echipamentele de producţie de brânză Cottage în Polonia, unde există o cerere mai mare pentru acest produs. Reţeta produsului rămâne aceeaşi, cu atât mai mult cu cât echipa care implementează reţeta în Polonia cuprinde membrii ai echipei de producţie din România", spun reprezentanţii Lactalis.

ZF a scris in ediţia de joi despre această mutare a producătorului de lactate care la acea dată nu a furnizat niciun comentariu oficial legat de închiderea fabricii. Unitatea era de mici dimensiuni şi avea 25 de angajaţi.

Francezii spun însă că brandul LaDorna rămâne unul românesc care "conţine lapte românesc, colectat de la fermierii români."

Lactalis a mai precizat că are o capacitate anuală de producţie de peste 50.000 de tone de produse lactate şi colectează peste 61.000 de tone de lapte anual de la 3.000 de fermieri români. Acestea sunt primele informaţii pe care francezii le funizează după numirea în funcţia de director general al Lactalis România a lui Dorel Radu.

"Marca La Dorna are o poziţie solidă pe mai multe segmente de piaţă, fiind numărul 1 pe piaţa de lapte UHT, unul dintre cei mai importanţi 3 producători în categoria brânzeturi albe şi cu o prezenţă semnificativă în câteva din cele mai importante categorii cum ar fi caşcaval, unt, smântână", spune Dorel Radu.

Lactalis nu a publicat informaţii referitoare la cifra de afaceri pe 2010, dar spune că firma are în România 800 de angajaţi.