​Toţi cei implicaţi în scandalul manipulării acţiunilor Băncii Transilvania au fost achitaţi

Autor: Andrei Chirileasa 04.07.2011



Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania (TLV), Georgios Christofourou, directorul general al Bank of Cyprus România, şi celelalte persoane puse sub acuzare de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru manipularea pieţei de capital şi utilizarea de informaţii privilegiate în tranzacţiile realizate pe Bursă cu acţiunile TLV au fost achitaţi de Tribunalul Bucureşti.

"Încă de la început, întregul demers îndreptat împotriva mea a fost o gravă eroare şi o mare nedreptate. Consider că, prin demararea acestui caz, s-a încercat afectarea vieţii, reputaţiei şi carierei mele. Am demonstrat în instanţă că acuzaţiile formulate au fost pure speculaţii, eu nefiind autorul - şi, implicit, nici beneficiarul - tranzacţiilor de care am fost învinuit, tranzacţii, de altfel, absolut uzuale pe piaţa de capital", a declarat Horia Ciorcilă.

Ciorcilă a fost pus sub acuzare în iulie 2010 alături de fostul vicepreşedinte al Băncii Transilvania, Claudiu Silaghi, soţia şi soacra acestuia, doi bancheri ai diviziei locale a Bank of Cyprus şi doi brokeri de la BT Securities şi IFB Finwest, pentru o serie de tranzacţii derulate cu acţiunile TLV în 2009 înainte ca Bank of Cyprus să intre în acţionariatul BT.