20 de milioane de turişti lasă anual peste 17 mld. euro la Londra. Vedeţi aici topul oraşelor cu cele mai mari venituri din turism

Ziarul Financiar 04.07.2011

Londra rămâne şi în 2011 cel mai vizitat oraş din lume, arată un raport al companiei americane MasterCard. Pentru capitala britanică, cele peste 20 de milioane de turişti străini înseamnă venituri de peste 17 miliarde de euro în acest an. Podiumul oraşelor cu cele mai mari câştiguri de pe urma turiştilor internaţionali este completat de New York, care câştigă 14 miliarde de euro din vizita anuală a 7,6 milioane de turişti şi Paris, care are peste 18 milioane de turişti care cheltuie 10,1 milioane de euro .

Un caz particular îl reprezintă metropola australiană Sidney, care deşi nu se află în primele 20 de destinaţii ca număr de vizitatori, înregistrează încasări din turism de aproape 10 miliarde de euro. La capitolul număr de vizitatori internaţionali conduc oraşele europene, şase dintre acestea regăsindu-se în top 10.

Pe de altă parte, se estimează că numărul turiştilor străini care vor ajunge anul acesta în oraşe ca Barcelona, Kuala Lumpur sau Istanbul va creşte semnificativ faţă de 2010 (peste 20%), fapt ce ar duce la schimbarea ierarhiei celor mai vizitate destinaţii din lume. (Luiza Chiroiu).