FMI vine la Bucureşti pentru a doua evaluare în perioada 20 iulie-1 august

Autor: Marius Radu - Mediafax 04.07.2011

O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se va afla la Bucureşti în perioada 20 iulie - 1 august pentru a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv.

"O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks, se va afla la Bucureşti în perioada 20 iulie - 1 august 2011 pentru cea de-a doua evaluare a acordului stand-by de tip preventiv cu România. Vizita FMI va fi comună cu echipe din partea Comisiei Europene şi Băncii Mondiale", a declarat într-un comunicat reprezentantul regional al Fondului pentru România şi Bulgaria, Tonny Lybek.

Oficialii instituţiilor internaţionale se vor întâlni cu autorităţile şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile şi vor analiza reformele şi modul în care au fost îndeplinite ţintele stabilite pentru prima jumătate a acestui an.

Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional a aprobat la finele lunii iunie prima evaluare a noului acord, de tip preventiv, şi a pus la dispoziţia României a doua tranşă, de 481 de milioane de euro.