Mediafax selectează 100 de şomeri pentru participarea la un curs IT

Ziarul Financiar 04.07.2011

Cel puţin 100 de şomeri şi persoane inactive din Bucureşti şi Ilfov pot participa la un curs IT gratuit şi beneficia de consiliere specializată în vederea viitoarei angajări, într-un proiect implementat de agenţia Mediafax.

Cursul IT, urmat de evaluări de competenţe şi psihologice şi de consiliere specializată pentru reintegrarea pe piaţa muncii, este inclus într-un proiect cofinanţat din fonduri europene.

Mediafax şi partenerii săi, Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare MediaPro şi Media Sat, au început deja selecţia pentru grupul-ţintă al proiectului, pentru cursul care se va desfăşura în lunile august-septembrie. Participanţii la curs vor primi certificate recunoscute internaţional dar şi o subvenţie.

Participanţii vor avea ocazia să dobândească abilităţi de bază în domeniul IT, sporindu-şi şansele de a-şi găsi un loc de muncă, şi vor beneficia de consiliere şi evaluări de competenţe, dar şi de informaţii actualizate legate de piaţa muncii în regiunea Bucureşti-Ilfov.

Ulterior, aceştia se pot înscrie, gratuit, într-un portal de lucuri de muncă elaborat în cadrul proiectului, unde vor fi prezente şi companii interesate să facă angajări. De asemenea, ei vor putea participa la cel puţin două burse pentru locuri de muncă.

Aflaţi mai multe detalii pe www.mediafax.ro.