Facebook pregăteşte introducerea unui serviciu de videochat în parteneriat cu Skype

Autor: Vlad Popescu - Mediafax 05.07.2011

Mark Zuckerberg declara recent că Facebook va anunţa "ceva grozav" în următoarele zile, iar informaţiile apărute între timp în media internaţională sugerează un parteneriat între cea mai mare reţea de socializare şi serviciul de videoconferinţe Skype, cumpărat în luna mai de Microsoft.

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a afirmat că proiectul a fost pregătit de biroul din Seattle, singurul centru important de dezvoltare al companiei din afara sediului central din Palo Alto, California.

Blogurile IT au speculat în ultimele săptămâni că Facebook dezvoltă mai multe proiecte în zona gadget-urilor mobile, inclusiv o aplicaţie pentru iPad şi un soft specializat de photo-sharing pentru iPhone.

Blogul de specialitate TechCrunch susţine că proiectul anunţat de Zuckerberg reprezintă introducerea unei funcţii de videochat în parteneriat cu Skype, cumpărat în luna mai de Microsoft pentru 8,5 miliarde de dolari.

Un parteneriat între Facebook şi Skype ar reprezenta răspunsul lui Zuckerberg la serviciul Hangouts oferit de reţeaua de socializare GoogleĂ.

În prezent, utilizatorii care vor conferinţe video cu prietenii şi cunoştinţele trebuie să acceseze softuri precum Skype, Apple FaceTime, Google Talk sau GoogleĂ Hangouts.

Reţeaua de socializare GoogleĂ a fost lansată joi, fiind disponibilă iniţial doar pe bază de invitaţie, în vederea testării serviciilor. Capacitatea serviciului de test a fost depăşită aproape imediat, Google anunţând încă de vineri că a oprit înscrierile până la deschiderea oficială a paginii pentru publicul larg.