PAID a suplimentat contractul de reasigurare cu 100 mil. euro, la 300 mil. euro

Autor: Ana Maria Neagu 06.07.2011

PAID, societatea care emite poliţele de asigurare obligatorie a locuinţelor a reînnoit contractul de reasigurare, suplimentându-l în acelaşi timp cu 100 mil. euro, faţă de contractul anterior, la 300 mil. euro. Iniţial, programul de reasigurare încheiat în iulie 2010, când s-au emis primele poliţe, s-a ridicat la 100 mil. euro, nivel care a crescut ulterior la 200 mil. euro.

Reţinerea PAID, potrivit contractului de reasigurare, este de 250.000 de euro pentru un eveniment. "În cazul producerii unui eveniment, dacă reţinerea PAID va fi depăşită, despăgubirile se vor plăti după primirea sumelor corespunzătoare din reasigurare. Astfel, PAID nu va fi nevoit să avanseze fonduri din resurse proprii.

Pentru a se asigura diversitatea şi bonitatea companiilor de reasigurare, s-a impus un nivel de rating de minimum A-, furnizat de către agenţiile Standard&Poor's şi AM Best", afirmă PAID.

Liderul programului de reasigurare pentru anul 2011/2012 este Sirius Re, companie recunoscută pe plan internaţional pentru reasigurarea riscurilor de catastrofe naturale. Potrivit societăţii, suplimentarea a fost necesară având în vedere creşterea portofoliului de poliţe emise.