Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Alexandru Matei 06.07.2011

O nouă casă de clearing pentru piaţa poloneză a apărut după ce Depozitarul Naţional şi-a separat operaţiunile de clearing de cele de depozitare, scrie Financial Times. Noua companie va fi a treia ca mărime din regiune, după cele din Viena şi Budapesta.

British American Tobacco şi companiile înregistrate în Austria BT Invest şi CB Family Office Services au depus oferte pentru a participa la procesul de privatizare a companiei bulgare Bulgartabac, scrie The Sofia Echo. Guvernul vrea să vândă o participaţie de 79,83% din companie.

800 de firme greceşti s-au înregistrat în Bulgaria în prima jumătăte a anului din cauza crizei severe prin care trece ţara, scrie Sofia News Agency. Multe dintre aceste firme sunt folosite însă doar pentru achiziţia de proprietăţi sau de maşini, conform autorităţilor bulgare.

Ungaria a înregistrat excedent bugetar în primul trimestru al anului datorită transferării activelor deţinute de fondurile private de pensii, scrie Portfolio.hu. Fără acestea, guvernul ar fi înregistrat un deficit de 6,6% din PIB.

Autorităţile croate au cerut extrădarea directorului executiv al companiei MOL Zsolt Hernadi, pe care îl acuză că i-a dat mită fostului premier Ivo Sanader pentru a facilita preluarea companiei petroliere INA, scrie realdeal.hu.