Boc, după întâlnirea cu Netanyahu: România susţine reluarea rapidă a negocierilor directe între părţi în Orientul Mijlociu

Autor: Mediafax 06.07.2011

România îşi menţine poziţia faţă de situaţia din Orientul Mijlociu şi susţine reluarea negocierilor directe între părţi, ca unica soluţie de asigurare a climatului de pace în regiune, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc, la finalul întâlnirii cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu.

"Am avut un schimb de opinii şi în ceea ce priveşte perspectivele evoluţiilor din regiunea Orientul Mijlociu. În sprijinul poziţiei constante pe care România a avut-o întotdeauna în problema procesului de pace în Orientul Mijlociu, am reafirmat susţinerea ţării noastre potrivit căreia soluţia negociată între părţi, fără soluţii unilaterale, este singura de natură să asigure baze reale şi solide pentru pace durabilă. Am subliniat necesitatea reluării cât mai curând posibil a negocierilor directe între părţi", a spus Boc.

El a amintit că între România şi Israel există o tradiţie lungă de colaborare politico-economică foarte bună.

Netanyahu se află în vizită la Bucureşti, la invitaţia omologului român, aceasta fiind prima vizită a unui şef al Guvernului israelian din ultimii 20 de ani.

Jerusalem Post nota, în ediţia din 10 iunie, că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, are programate vizite în România şi Bulgaria, în cadrul unei campanii diplomatice împotriva demersurilor de recunoaştere la ONU a unui stat palestinian.

Ulterior, el va vizita şi Polonia şi Ungaria, cele patru ţări foste comuniste fiind considerate unii dintre cei mai fermi aliaţi ai Israelului în Europa, potrivit sursei citate. Citiţi mai mult despre întâlnirea premierilor Emil Boc şi Benjamin Netanyahu pe www.mediafax.ro