„Ruins True” la Festivalul de Teatru din Avignon/ de Radu Constantinescu

Autor: Radu Constantinescu 08.07.2011

În perioada 8-29 iulie, "Ruins True", spectacolul de dans contemporan inspirat de operele lui Samuel Beckett, coproducţie a Teatrului Maghiar de Stat din Cluj şi Sushi Center for the Urban Arts San Diego, în regia lui Gábor Tompa, va participa la cea de-a 65-a ediţie a Festivalului de Teatru din Avignon, secţiunea "off". Reprezentaţiile vor avea loc la Théâtre des Halles.

Creatorii spectacolului sunt: Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith, Shahrokh Yadegari şi Gábor Tompa iarinterpreţii sunt aceiaşi Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith, precum şi copilul Kristóf Dimény.

Festivalul de Teatru de la Avignon este cel mai prestigios eveniment de teatru din Europa, ce se desfăşoare în decursul a peste trei săptămâni, şi se bucură de o atenţie deosebită din partea oamenilor de specialitate din întreaga lume.

Cât priveşte Théâtre des Halles, acesta a fost înfiinţat de Alain Timar, personalitate proeminentă a vieţii teatrale franceze, în prezent directorul teatrului, regizor, scenograf, artist vizual. În ultimii 34 de ani a regizat 47 de spectacole în Franţa şi în străinătate, având expoziţii în numeroase galerii de renume din Franţa (Avignon, Paris) şi Belgia.

Spectacolul Ruins True (Ruines vrai refuge în franceză) va fi jucat în fiecare seară între 8-29 iulie de la ora 19.30 la Théâtre des Halles, Sala Chapitre.