Lakshmi Mittal va construi o mină la Polul Nord

Autor: Traian Terzianm 06.07.2011

Lakshmi Mittal, cel mai bogat om din Marea Britanie plănuieşte să construiască o mină uriaşă aproape de Cercul Polar, potrivit BusinessInsider.com.

Mina va fi construită la o distanţă de 300 de mile de cercul polar şi speră să aducă extracţii de metal în valoare de 23 de miliarde de dolari. Mittal, care are o avere de 28,4 miliarde de dolari vrea să facă un asemenea proiect deoarece cererea de metal este tot mai ridicată în India şi China. Proiectul a fost posibil şi datorită încălzirii globale.

Mittal a dezvăluit deja un plan ambiţios în care vrea să folosească mai mult de 2.000 de muncitori pentru a constri 24 de poduri, străzi şi depozite de combustibil şi porturi la Milne şi Steensby.

Documentele prezentate de compania lui Mittal, cel mai mare producător din lume, ArcelorMittal admit faptul că mina va fi construită într-o zonă nelocuită de animale sălbatice.

Mărimea minei a trezit îngrijorarea printre ecologişti. "Cu siguranţă o asemenea mină va avea un rol mare în orice loc din lume ar fi poziţionată", a declarat Martin von Mirbach, director al programului Arctic de la WWF din Canada.