Operatorul spitalului AKH din Viena, interesat de investiţii în România

Autor: Radu Vinteanu 06.07.2011

Grupul Vamed AG, care asigură managementul Spitalului AKH din Viena, unde a fost tratat preşedintele Traian Băsescu, vrea să investească 200 de milioane de euro în construcţia unei unităţi medicale cu 300 de paturi la Craiova, potrivit unei scrisori de intenţie trimisă conducerii CJ Dolj, informează Mediafax.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în urmă cu câteva zile a primit o scrisoare de intenţie din partea Grupului Vamed AG din Austria, care asigură "operarea" Spitalului AKH din Viena şi cu care se află în discuţii "de la începutul anului", pentru construirea unui spital la Craiova.

Şeful administraţiei doljene susţine că spitalul va fi construit în baza unui parteneriat public privat (PPP) în cadrul căruia compania din Austria aduce finanţarea şi dotarea unităţii, în timp ce CJ Dolj va participa cu terenul şi utilităţile necesare funcţionării.

"Vă anunţ cu mândrie un proiect pe care CJ îl are şi l-a ţinut până astăzi, când s-a conturat. Suntem în poziţia de a spune că firma Vamed, care este implicată în construcţia de spitale, cea care are conceptul, a făcut proiectul, investiţia şi manageriază Spitalul AKH din Viena, doreşte să construiască împreună cu CJ Dolj un spital cu 300 de paturi, într-un PPP", a declarat Prioteasa.

Potrivit sursei citate, grupul austriac este dispus să investească 200 de milioane de euro pentru ridicarea spitalului, care va fi amplasat cel mai probabil lângă Aeroportul din Craiova.