Din serialul “Tinerii care trebuie să schimbe România". Azi, Adriana Lobdă, Deloitte

Autor: Business Magazin 08.07.2011

Adriana Lobdă, 39 de ani, şi-a dorit dintotdeauna să lucreze în domeniul financiar şi a început să-şi construiască o carieră în această direcţie încă din anii de facultate. Acum, conduce biroul regional Deloitte şi coordonează activitatea din Transilvania.

A terminat facultatea în 1995 şi a făcut parte din prima promoţie de absolvenţi de Relaţii Economice Internaţionale de după Revoluţie. Primul loc de muncă a fost în departamentul de vânzări al unei companii de comerţ exterior, unde s-a angajat încă din anul al treilea de facultate. În 1996, a făcut o mutare importantă şi s-a angajat într-una dintre cele mai mari companii de consultanţă financiară şi audit din România - KPMG.

"Aici am urmat traseul clasic al oricărui tânăr care se alătură firmei - de la auditor junior am promovat până la funcţia de director de audit", povesteşte Lobdă. Tot aici a urmat şi un program de EMBA pentru că simţea nevoia de a se dezvolta în special în zona competenţelor de management. "Eram prea acaparată de cifre şi voiam să primesc acea deschidere către alte aspecte ale profesiei mele, pe care până atunci le pusesem în umbră".

Adriana Lobdă este unul dintre cei 600 de tineri manageri pe care revista BUSINESS Magazin i-a propus în ultimii şase ani ca o soluţie pentru schimbarea României. Cei 14 ani petrecuţi la KPMG au format-o ca profesionist şi manager, însă anul trecut a decis să facă "schimbarea vieţii" sale, după cum singură numeşte decizia de a accepta propunerea din partea Deloitte pentru a conduce biroul de Cluj.

S-a mutat acolo cu toată familia şi a început imediat campania de extindere regională. "Promovarea mea ca manager a fost cel mai important moment al carierei mele. Atunci am simţit că prind aripi", spune Lobdă. În acest moment, este implicată complet în extinderea biroului Deloitte de la Cluj şi creşterea vizibilităţii companiei în acea zonă, astfel încât în anii următori se vede locuind în continuare departe de Bucureşti şi continuând cariera pe care a început-o în urmă cu aproape 20 de ani.