News of the World se închide. "Este o decizie nucleară. Vom auzi cumva de o nouă publicaţie?" - Stephen Adams, manager de fond

Autor: Adrian Voicu 07.07.2011

Decizia şefului News Corporation, Rupert Murdoch, de a închide tabloidul săptămânal News of the World în urma scandalului ascultării telefoanelor, a şocat pe mulţi, scrie Reuters.

"Este uimitor. Este o decizie nucleară. Trebuie să îţi fie milă de oamenii care lucrează acolo. Sunt oameni care îşi vor pierde locul de muncă.

"Ar putea fi însă şi o încercare cinică de a pune bazele unei publicaţii noi precum News International Sunday. S-ar putea ca peste trei luni scandalul să îşi piardă din putere şi să ne pomenim cu un nou tabloid.

Este ca un paratrăznei, va atenua o parte din acuzaţiile imediate legate de comportamentul jurnaliştilor. Cred că ei se tem mai mult de noile descoperiri ce ar putea fi făcute şi acum se vor putea scuza: "Ce putem face mai mult de atât? Am tăiat această problemă de la rădăcină.

Rebekah Brooks încă este numită de Rupert Murdoch pentru a conduce ancheta. Aşa nu se face. Este important să nu ne lăsăm distraşi de acest anunţ de la a pune în continuare întrebări", este de părere Stephen Adams, manager de fond în cadrul Aegon Asset Management.