Prea cald pentru Cupa Mondială? FIFA ar putea decide ca meciurile de fotbal să se desfăşoare în trei reprize de câte 30 de minute

Autor: Adrian Voicu 08.07.2011

Decizia FIFA de a organiza Cupa Mondială din 2022 în Qatar s-ar putea solda şi cu modificări ale regulilor meciurilor de fotbal ca urmare a temperaturilor care în mod regulat depăşesc valoarea de 40 de grade Celsius, scrie The Telegraph.

În ciuda promisiunilor legate de condiţionarea aerului din stadioanele acoperite, există şansele ca nici măcar cei mai pregătiţi jucători de fotbal din lume să nu facă faţă unui meci.

Drept rezultat, există o propunere ce este analizată de FIFA ca meciurile de 90 de minute să se desfăşoare în trei reprize de câte 30 de minute, dacă temperaturile de pe stadion vor depăşi valoarea de 30 de grade Celsius.

Motivul pentru o astfel de decizie ar fi faptul că jucătorii vor avea nevoie să se rehidrateze. Oficialii FIFA au dorit să liniştească zvonurile indicând că încă nu s-a luat nicio decizie în acest sens. "Această posibilitate nu a fost discutată. În orice caz, o asemenea decizie ar însemna o schimbare în Regulile Jocului şi, prin urmare, ar trebui să fie analizată şi aprobată de Boardul Asociaţiei Internaţionale a Fotbalului (IFAB)".