UPDATE - Andy Coulson, fost redactor şef la News of the World şi purtător de cuvânt al premierului britanic David Cameron, a fost arestat

Autor: Adrian Voicu 08.07.2011

Andy Coulson, care a fost redactor şef al News of the World şi purtător de cuvânt al actualului premier al Marii Britanii - David Cameron - până în ianuarie, a fost arestat astăzi ca urmare a unei anchete în desfăşurare cu privire la ascultarea telefoanelor de către publicaţia britanică, informează Reuters.

Deşi şi-a negat implicarea în ascultarea telefoanelor, se crede că Coulson va fi arestat astăzi.

Coulson a fost redactor-şef al publicaţiei între 2003 şi 2007, dar a demisionat după ce un detectiv privat - Glenn Mulcaire - şi un editor al News of the World - Clive Goodman - au fost condamnaţi la închisoare după ce au recunoscut că au ascultat telefoane a mai multor persoane publice, inclusiv politicieni şi celebrităţi.

Apoi a preluat rolul de purtător de cuvânt al premierului până în ianuarie 2011 când a demisionat ca urmare a scandalului.

Coulson a fost deja interogat în noiembrie 2010 cu privire la ascultările de telefoane, acesta negând orice implicare în aceste acţiuni. Cu toate acestea, săptămâna trecută poliţia a indicat că are noi dovezi legate de plăţi făcute de jurnaliştii publicaţiei pentru ascultarea de telefoane.