Facebook lansează un magazin online de muzică pentru a concura cu iTunes

Autor: Ştefan Vrabie 10.07.2011

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, va lansa un serviciu de muzică online, sau cel puţin aşa susţine Jeff Rose un dezvoltator de software care a examina codul sursă pe care serviciul va rula, scrie cotidianul britanic The Telegraph.

El a descoperit "dovezi" ale unui serviciu de muzică numit "Vibes" precum şi alte caracteristici pentru un al sistem numit "Peep" care va avea funcţii de video chat. "Am căutat să văd despre ce este vorba şi mi-am dat seama că sunt funcţii neanunţate de către Facebook", a spus el. "Aplicaţia Vibes se conectează cu un sistem de descărcat muzică direct pe pagină", a mai completat el.

La începutul acestui an mai multe rapoarte au sugerat că Facebook ar putea anunţa un parteneriat cu Spotify, serviciu de muzică online care recent a declarat că se va extinde şi în America.

În mai, revista Forbes a dezvăluit faptul că un singur click pe o nouă pictogramă Spotify va instala serviciul pe desktop-ul calculatorului care va rula în fundal, şi care va permite utilizatorului să asculte orice piesă doreşte din miliardele pe care Sptify le are, prin intermediul Facebook. Una din sursele citate de Forbes a declarat că serviciul va include o funcţie care permite utilizatorilor Facebook să asculte aceeaşi piesă în acelaşi timp cum prietenii de pe reţeaua de socializare.