Megasondajul USL - cum s-au întrecut judeţele să trimită la centru "producţii" de peste 60%

Autor: Cristian ANDREI 10.07.2011

Liderii USL au declarat pentru "Gândul" că, în urma centralizării datelor venite din teritoriu, după efectuarea sondajelor de opinie, scorul Uniunii la nivel naţional este situat între 60 şi 66%.

Filialele USL au termen până la 15 iulie să trimită rezultatele sondajelor de opinie conducerii celor trei partide pentru a se analiza scorul din fiecare judeţ, dar şi candidaţii potriviţi pentru a reprezenta Uniunea la alegerile locale şi parlamentare.

Potrivit secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, în Kiseleff au ajuns rezultatele din 30 de organizaţii judeţene. "După primirea acestor date, pot spune că scorul USL se situează între 60 şi 66%, iar trendul este în creştere, deoarece nu am primit rezultatele de la filialele care au scoruri bune. Spre exemplu la Teleorman nu am finalizat sondajul până acum", a declarat pentru "Gândul" secretarul general al PSD.

Şi în tabăra liberalilor, atmosfera este una optimistă. "Scorul PNL este în acest moment situat între 25-27%, dar sperăm să atingem 30% după ce ne vin toate datele. Stăm însă foarte bine la nivelul USL în jurul a 65%", au spus surse din conducerea PNL. Liderii Uniunii susţin că "au mare încredere" în sondajele comandate în fiecare judeţ, deoarece "au fost chestionate peste 100.000 de persoane la nivel naţional, iar marja de eroare este foarte mică".

Potrivit datelor primite din teritoriu, niciun judeţ - excepţie Harghita şi Covasna, nu a raportat un procent mai mic de 50% pentru USL. În schimb, există judeţe unde liderii social-democraţi şi liberali au precizat pentru gândul că PDL aproape nu contează în lupta politică, jocurile fiind făcute în cadrul Uniunii.

Printre fruntaşii care au anunţat la Bucureşti scoruri peste media pe ţară se numără: Vrancea - 74%, Vâlcea - 72%, Ialomiţa - 72%, Botoşani - 68%, Vaslui - 65%, Buzău - 72%, Constanţa - 63%, Hunedoara - 69%. În Vrancea, PDL este cotat în sondajele USL la 13%, în Botoşani cu 22%, Olt - 19%, Ilfov - 18%, Călăraşi - 11%, Constanţa - 11%. "PSD are 52% în sondajul pe municipiul Buzău şi 51% pe judeţ, în timp ce PNL are 24% la judeţ şi 21% pe municipiu. Scorul PDL este de 18%. USL are o cotă de 72% în judeţ. Dacă aş candida din partea PSD aş obţine 65% din voturi, în timp ce din partea USL aş obţine 70%", a subliniat primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală. Acesta a adăugat că şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Mocanu nu are emoţii având 58% dacă ar candida din partea USL şi 36% dacă ar candida din partea PSD. Primarul a adăugat că l-a măsurat şi pe democrat-liberalul Cezar Preda. "Pentru Primărie are o cotă de 26%", a spus Boşcodeală. Citi]i mai mult despre megasondajul USL pe www.gandul.info