Nistoran vine cu o tabletă 3G cu Android şi procesor de 1 GHz la 1.899 lei

Autor: Ştefan Vrabie 12.07.2011

Compania românească Televoice, care vinde sub brandul Evolio diferite produse electronice, va lansa pe 25 iulie o tabletă Android cu numele Evolio Neura la preţul de 1.499 de lei pentru varianta cu conectivitate Wi-Fi la net şi 1.899 de lei pentru varianta care se poate conecta şi la reţele de internet mobil 3G.

Tableta are un display de 9,7 inchi capacitiv, multitouch şi un procesor Nvidia Tegra 2 Dual Core de 1 GHz cu accelerare grafică Full HD.

Memoria internă SSD de 16GB poate fi extinsă cu 32 de GB cu ajutorul unui microSD, memoria RAM fiind DDR2 de 1GB. Sistemul de operare care rulează pe gadget este Google Android 2.2, dar Neura suportă şi versiunea 3.0 (Honeycomb).

Aceasta va fi oferită gratuit ca update în luna septembrie, când va dispune de o versiune stabilă de Honeycomb. Tableta are integrate port USB 2.0, LAN, HDMI, microSD, mufă de 3,5 mm audio jack, difuzoare, microfon, cameră frontală de 1,3 megapixeli, GPS, accelerometru şi senzor ambiental. Compania Televoice este deţinută de Liviu Nistoran, fost preşedinte al arbitrului telecom.