Călburean a obţinut un contract de 23 mil. euro de la Petrom

Autor: Andrei Chirileasa 12.07.2011

Compania de foraj şi construcţii Dafora Mediaş (DAFR), controlată de omul de afaceri Gheorghe Călburean, a semnat un contract cadru pe patru ani cu OMV Petrom (SNP) în valoare totală de 23 de milioane de euro.

Pe baza acestui contract, Dafora va furniza către Petrom servicii de foraj sonde, de petrol şi gaze, pe uscat, pe întreg teritoriul României. Contractul are o durată de patru ani şi posibilitatea de prelungire cu un an, potrivit unui anunţ al companiei de foraj şi construcţii Dafora.

"Poziţia bine definită pe piaţa de foraj şi stabilitatea companiei Dafora depind în mod direct de menţinerea relaţiilor stranse de colaborare cu toţi jucatorii importanţi din domeniul de petrol şi gaze. Acest contract este o dovadă a recunoaşterii serviciilor oferite, servicii care se ridică la standarde internaţionale", se arată în sursa citată.

Principalul acţionar al companiei de foraj şi construcţii este Gheorghe Călburean, care deţine 48,58% din acţiuni.

Titlurile Dafora au pierdut 2,88% în deschiderea şedinţei de la Bursă, tranzacţionându-se la ora 11:35 la preţul de 0,101 lei. Capitalizarea companiei este de circa 100 mil. lei.

Dafora a avut anul trecut afaceri de 194 mil. lei (46 mil. euro) şi un profit net de 8,15 mil. lei.