Comoara de 20 miliarde de dolari din India, are proprietar: zeul Vishnu

Autor: Mihai SCHIAU 12.07.2011

Curtea Supremă din India întârzie deschiderea ultimei încăperi din templul hindus unde au fost găsite comori care ar putea valora cel puţin 20 de miliarde de dolari, scrie Bloomberg citat de Gândul.

Instanţa doreşte să se asigure că descoperirile vor fi păzite şi conservate. Judecătorii s-au consultat cu autorităţile din statul Kerala şi cu descendenţii familiei regale Travancore, care controlează templul construit în secolul al XVI-lea. O decizie asupra deschiderii ultimei încăperi va fi luată pe 14 iulie.

"Toate bijuteriile şi monedele care sunt recuperate din templu reprezintă ofrande aduse zeilor de rege şi de rudele sale, cu diverse ocazii precum festivaluri sau zile de naştere", a declarat G.S. Pardeep Kumar, preşedintele unei organizaţii conduse de descendenţii familiei regale. "Palatul nu are niciun drept să ceară averea, nici măcar o monedă de aur", a asigurat Kumar.

Totuşi, avocatul fostului rege al Travancore-ului a declarat, în faţa instanţei, că membrii familiei regale nu cer bunurile, pentru că acestea aparţin lui Vishnu, una dintre zeităţile supreme ale hinduismului. Citiţi mai multe despre comoara zeilor din India pe www.gandul.info.