Gordon Brown acuză publicaţiile lui Rupert Murdoch că folosesc mijloace criminale pentru obţinerea de informaţii

Autor: Iuliana Enache 12.07.2011

Fostul premier britanic Gordon Brown, a acuzat marţi publicaţiile aparţinând magnatului Rupert Murdoch că au recurs la "mijloace criminale" pentru a obţine ilegal informaţii personale despre el, relatează AFP.

"Sunday Times pare să fi avut acces la contul meu bancar. Au avut acces la dosarele mele" în special imobiliare, a declarat Brown pentru BBC, referindu-se în special la un articol publicat de cotidian despre presupusa cumpărare a unui apartament la un preţ redus.

"Sunt într-adevăr şocat să descopăr că acest lucru s-a produs din cauza legăturilor cu infractori, (...) angajaţi de anchetatori care lucrau pentru Sunday Times", s-a indignat Brown, care a ocupat funcţia de ministru de Finanţe din 1997 până în 2007, apoi cea de premier până în 2010.

Sunday Times aparţine News International, filiala cotidianelor britanice a grupului News Corp. al lui Rupert Murdoch, care a fost nevoită să închidă duminică cea mai populară publicaţie, News of the World, din cauza scandalului interceptărilor telefonice.

Brown a mărturisit, de asemenea, că a izbucnit "în lacrimi" când tabloidul The Sun, aparţinând tot News International, a dezvăluit în 2006 că unul dintre fiii săi suferă de mucoviscidoză (fibroză chistică).

"Am fost foarte furios (...). Nu am vorbit niciodată public despre boala lui Fraser. (...) Vă întrebaţi de unde au obţinut această informaţie (...). Ei va trebui să se explice. Nu pot să îmi imaginez că boala unui copil poate fi dezvăluită în public în mod legitim fără ca medicul sau familia să difuzeze un comunicat", a adăugat el.

"News International a recurs la persoane cunoscute ca infractori, persoane care au în unele cazuri cazier judiciar, iar News International a avut legături cu mediul infracţional", a insistat Brown.