Şeful EADS: vom ajunge la 1.000 de angajaţi

Autor: Adrian Cojocar 12.07.2011

Louis Gallois, director executiv al gigantului EADS, unul dintre cei mai puternici manageri care a venit în România în ultimii ani, spune că grupul va ajunge la 1.000 de angajaţi pe piaţa locală faţă de 700 în prezent, în urma unui program de investiţii de 90 mil. euro.

EADS, un grup cu afaceri de 45 mld. euro, este prezent în România prin compania Premium Aerotec de la Ghimbav (Braşov) şi prin Eurcopter România, ultima fiind un joint venture la care statul are 49% din acţiuni.

EADS, prin intermediul Premium Aerotec, a investit până în prezent la Ghimbav 40 mil. euro şi a finalizat recent prima fază investiţională dintr-un program estimat la 90 mil. euro.

Investiţiile EADS la Braşov sunt cele mai importante din ultimii ani şi vin într-o perioadă în care industria aeronautică românească a fost puternic afectată de criza mondială, dar mai ales ca urmare a austerităţii statului care şi-a redus semnificativ cheltuielile din acest sector, în condiţiile în care multe companii locale erau dependente de comenzile primite de la stat.