Pieţele financiare folosesc Grecia drept scuză pentru atacarea euro-oficial elen

Autor: Anca Dumitrescu 12.07.2011

Pieţele financiare folosesc Grecia drept scuză pentru a ataca euro şi orice ar face autorităţile de la Atena pieţele nu vor fi niciodată mulţumite, a declarat marţi ministrul de Finanţe elen Evangelos Venizelos, care a spus că ţara sa va avea nevoie de o nouă tranşă de ajutor până pe 15 septembrie.

Venizelos a promis că Grecia va respecta cu stricteţe planul de reformă şi ţintele de venituri, pentru a asigura continuarea finanţării de la Uniunea Europeană şi FMI, transmite Reuters.

"Toată lumea ştie că nu Grecia este problema. Grecia este scuza pentru un atac asupra euro", a afirmat Venizelos într-o conferinţă de presă susţinută la întoarcerea de la reuniunea Eurogroup de la Bruxelles.

Ministrul a spus că este esenţial ca băncile elene nu aibă probleme de finanţare.

"În mod evident, nu trebuie şi nu va fi o problemă. Este fundamental, un parametru de bază al discuţiilor", a arătat Venizelos.

Grecia are nevoie de un al doilea program internaţional de susţinere financiară, până la jumătatea lui 2014, întrucât nu poate reveni pe piaţa financiară în 2012, aşa cum era prevăzut în planul de 110 miliarde de euro convenit anul trecut.