Google+ are "10 milioane de utilizatori". Numărul s-ar putea dubla până la finele săptămânii

Autor: Adrian Voicu 13.07.2011

Noua reţea de socializare a gigantului internet Google, Google+ a ajuns după doar două săptămâni să aibă 10 milioane de utilizatori conform estimărilor lui Paul Allen, fondatorul site-ului Ancestry.com.

Allen şi-a bazat analiza pe datele privind prenumele utilizatorilor şi procentul de utilizare al acestora conform biroului de recensământ al populaţiei din SUA.

Într-o postare pe Google+, acesta scrie că: "Folosindu-mă de o listă de 100-200 de prenume, pot estima cu acurateţe totatul procentual al populaţiei SUA care s-a înscris pe Google+. Apoi pot folosi acest număr şi o raţie de utilizatori SUA şi din afara SUA pentru a genera estimările la nivel mondial". Rata de utilizatori luată în calcul de Allen este de un utilizator american pentru fiecare 2,12 utilizatori din afara SUA.

Conform acestuia, în fiecare zi se alătură câteva milioane de utilizatori, Google+ putând ajunge la un număr de 20 de milioane până la finele săptămânii.

Google nu a prezentat încă cifre oficiale ale serviciului, dar cererea este atât de mare încât există utilizatori care vând invitaţii în reţea (singura modalitate prin care se pot înscrie noi utilizatori ai reţelei) chiar şi pe eBay.

Google mai are însă mult de lucrat pentru a ajunge din urmă principalele reţele de socializare, cu rivali precum Twitter, care are peste 300 de milioane de utilizatori, sau Facebook, cu 750 de milioane de utilizatori.