O bursă de 37.000 de dolari pentru cel mai bun tweet

Autor: Traian Terzianm 13.07.2011

O universitate din America oferă o bursă şcolară de afaceri care valoarează 37.000 de dolari candidatului care trimite cel mai bun tweet, scrie site-ul telegraph.co.uk.

Universitatea din Iowa vrea studenţi care să aibă contact cu reţelele de socializare, care pot să utilizeze în mod creativ site-ul de microblogging Twitter şi care pot să-şi spună punctul de vedre succint.

Întrebarea la care aplicanţii trebuie să răspundă, în 140 de litere sau mai puţin este ce îi face să fie un candidat excepţional pentru un curs de MBA.
În tweet-urile pe care le trimit, aplicanţii pot să includă link-uri ale site-urilor lor, blogurilor sau ale unor videocliupuri postate pe internet care îi pot ajuta să răspundă la întrebare.

Profesorii de la universitate au decis să introducă noul test de şcolarizare în loc de eseul obişnuit de 800 de cuvinte, deoarece eseurile deveniseră necreative şi foarte asemănătoare.

"Social media a devenit un instrument important în comunicaţiile de business aşa că trebuie ca aplicanţii noştri să ştie să le folosească", a declarat Coleen Downie, asistenta decanului cursului de MBA. "Este o modalitate pentru ca studenţii să ne demonstreze că îmbrăţisează inovaţia şi utilizează cu uşurinţă social media", a completat aceasta.