Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu 14.07.2011

Compania finlandeză Elcoteq, al şaptelea mare producător de componente electronice din lume, a anunţat că va reduce numărul de angajaţi ai fabricii deţinute în Ungaria cu 680, scrie Portfolio.hu. Sindicatele companiei se aşteptaseră la o reducere, însă nu de o asemenea amploare.

Potrivit ministrului polonez al infrastructurii, costurile realizării unei serii de legături de cale ferată de înaltă viteză între unele dintre cele mai importante oraşe ale ţării se vor ridica la 18 mld. zloţi (4,45 mld. euro), potrivit Warsaw Business Journal.

Comisia Europeană a lansat o anchetă privitoare la transferul de către guvernul polonez a 202 mil. zloţi (49,9 mil. euro) către compania aeriană de stat Lot, scrie Warsaw Business Journal. Comisia a arătat că ar putea fi de acord cu sprijinul acordat Lot dacă s-ar realiza un plan de restructurare şi privatizare a companiei.

Grupul belgian KBC intenţionează să renunţe la listările filialelor deţinute în Cehia şi Ungaria şi să-şi vândă în schimb operaţiunile din Polonia pentru a rambursa ajutorul primit de la stat, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. KBC, care a primit 7 mld. euro de la stat, are o prezenţă solidă în Europa Centrală şi de Est.

Ucraina va reuşi să revină la nivelurile de creştere economică de dinaintea crizei anul viitor dacă actualul ritm de creştere se va menţine, a declarat Viktor Suslov, fost ministru al economiei, potrivit KyivPost.