Ştiri pe scurt business internaţional

Autori: Mihai Draghici - Mediafax , Catalina Apostoiu 14.07.2011

Trustul News Corporation, al magnatului Rupert Murdoch, a retras oferta de achiziţionare a pachetului complet de acţiuni al companiei de telecomunicaţii prin satelit BSkyB, conform postului Sky News, citat de AFP. "News Corporation a retras oferta de achiziţionare a pachetului de acţiuni de la BSkyB", a anunţat trustul, care a fost nevoit să închidă tabloidul News of the World din cauza unui scandal privind ascultarea ilegală a telefoanelor.

Migraţia către ţările industrializate a încetinit după criza financiară din 2008, în condiţiile în care cererea de forţă de muncă a scăzut odată cu economiile, arată un studiu citat de The Wall Street Journal. Migraţia către cele 34 de ţări membre ale OCDE a scăzut cu aproximativ 7% în 2009 faţă de 2008, până la 4,3 mil. persoane.

Fondul Monetar Internaţional a anunţat că-l va desemna pe consilierul Casei Albe David Lipton în poziţia de prim-director general adjunct şi-l va promova pe Zhu Min din China în noul post de director adjunct, potrivit The Wall Street Journal.

Guvernul brazilian şi-a retras sprijinul financiar pentru o controversată fuziune între Pao de Acucar, cel mai mare retailer al ţării, şi divizia locală a Carrefour, punând în pericol încheierea tranzacţiei de 14 mld. dolari, scrie Financial Times.

Valoarea acţiunilor clubului de fotbal turc Fenerbahce a scăzut cu 35% pe bursa din Istanbul de la începutul scandalului de aranjare a meciurilor, pe 3 iulie, potrivit publicaţiei turce Hurriyet.