Fraţii Horpos sunt noii moguli ai infrastructurii

Autor: Andreea Neferu 16.07.2011

Fraţii Alexandru (40 de ani) şi Traian Horpos (33 de ani), acţionarii majoritari ai constructorului Straco, au câştigat în ultimele 18 luni contracte cu statul în valoare de peste jumătate de miliard de euro, fiind cei mai activi constructori locali, potrivit estimărilor ZF.



Firma Straco Grup, înfiinţată în 2003, a pornit la drum cu contracte cu primăriile de sector din Capitală şi a avut o evoluţie ascendentă de-a lungul anilor, reuşind să ajungă de la afaceri de 578.000 de euro în 2003 la aproape 50 mil. euro anul trecut, adică o creştere de peste 85 de ori, conform informaţiilor de pe site-ul companiei şi de la Ministerul Finanţelor.

Cea mai mare parte a contractelor de infrastructură primite de Straco în ultimul an şi jumătate sunt câştigate în consorţiu, dar creează premisele apariţiei unor noi regi ai asfaltului, alături de nume precum Costel Căşuneanu de la PA&CO International, Dorinel Umbră rescu de la Spedition UMB sau Dan Beşciu de la Euroconstruct Trading '98.

Rezultatele contractelor câştigate de Straco au început să se vadă de anul trecut când firma şi-a majorat afacerile cu 30%, deşi piaţa a scăzut cu 20%, iar numărul de angajaţi a crescut cu 50%.

Cu contracte de o jumătate de miliard de euro în 18 luni, fraţii Horpos de la Straco intră în liga regilor asfaltului