Lista de aşteptare pentru un Ferrari în România se întinde până în 2013

Autor: Gabriel Botezatu 17.07.2011

Importatorul Ferrari pe piaţa locală, Forza Rossa, a epuizat cota de 30 de unităţi alocate României pentru acest an şi are deja comenzi pentru 2012, a declarat pentru MEDIAFAX directorul de marketing al firmei, Lucian Şonea.



"Pentru acest an, constructorul italian a alocat României 30 de maşini, cotă deja suplimentată, astfel că primim deja comenzi şi pentru cea din 2012. Avem comenzi chiar şi pentru un model pe care îl vom avea în 2013", a spus reprezentantul Forza Rossa.

Cele mai vândute modele sunt decapotabila California şi 458 Italia.

Peste două săptămâni, importatorul va lansa în România modelul Ferrari Four, care va fi livrat primului client din cei patru care au comandat automobilul de lux. Ferrari Four costă 220.000 de euro şi este primul model de serie cu tracţiune integrală produs de constructorul italian.

Forza Rossa este din acest an şi reprezentant exclusiv al mărcii britanice Lotus în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova. Firma a vândut până acum şase automobile Lotus.

"Nu putem estima exact câte unităţi vom vinde până la sfârşitul anului. Avem mulţi potenţiali clienţi interesaţi să achiziţioneze acestă marcă, însă nu putem şti câţi vor cumpăra în final. Cert este că pentru tomnă avem mai multe comenzi ferme pentru Lotus", a menţionat Şonea.

El a adăugat că, la comandă, importatorul poate aduce în ţară şi noul model Lotus Venom GT, un supercar în producţie limitată de doar 10 maşini pe an, care poate fi cumpărat cu un preţ de pornire de 600.000 de dolari.

Forza Rossa este deţinută de soţii Camelia şi Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii) prin Forza Rossa Holding. Forza Rossa a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 9 milioane euro, în creştere cu 10% faţă de 2009.