Ce cabriolete sau roadstere de lux se pot cumpăra cu mai puţin de 20.000 de euro

Autor: Bogdan Alecu 17.07.2011

Plăcerea de a conduce, design interior sau exterior, imagine de marcă, totul este luat în calcul atunci când este achiziţionat un cabriolet, factorul emoţional fiind întotdeauna cel decisiv atunci când vine vorba de achiziţia unui astfel de automobil.

Cu toate acestea vânzările cabrioletelor au accelerat declinul în ultiimii doi ani, scăzând de la aproape 250 de unităţi în 2009, la puţin peste 100 anul trecut, pentru a ajunge în primul trimestru la 14 unităţi,

De cele mai multe ori un model cabrio este o a doua maşină în Europa de Vest, ceea ce de multe ori nu este cazul în România, având preţurile mai mari ale acestora. De aceea BMW Seria 3 Cabrio sau noul BMW Z4 Roadster înregistrează vânzări mai ridicate deoarece dispun şi de un hardtop, care oferă un sentiment suplimentar de siguranţă, deşi ocupă un volum suplimentar din portbagaj.

O soluţie la care apelează tot mai mulţi români pentru a avea un cabriolet şi implicit statutul oferit de acesta este achiziţia unuia second-hand, la un preţ de câteva ori mai mic decât în cazul unuia nou.

Spre exemplu. Cu aproximativ 20.000 de euro se poate achiziţiona un BMW 645i Cabrio de 350 CP cu o vechime de şase ani şi 100.000 km. Cu 5.000 de euro mai puţin de poate cumpăra un roadster cu plafon metalic retractabil, precum Mercedes-Benz SLK fabricat în 2006 în timp ce cu 17.500 euro se poate găsi inclusiv un Ford Mustang Cabrio.

Toate cabrioletele premium cu preţuri între 15.000 şi 20.000 de euro dispun fie de plafon metalic, fie din material textil, motoare de peste 150 CP pe benzină şi o echipare standard pe măsură, care în fiecare caz include tapiţerie din piele.