Sesiunea de vară în vămi: Peste 550 de angajaţi dau examen scris pentru 317 posturi disponibile. Cum se face departajarea?

Autor: Marius Radu - Mediafax 18.07.2011

Peste 550 de angajaţi ai Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) susţin luni un examen scris de testare profesională, în urma căruia se vor stabili persoanele care vor ocupa 317 posturi disponibile în cadrul mai multor direcţii judeţene.

Examenele fac parte din procesul de reorganizare a instituţiei şi se desfăşoară la nivel naţional în patru centre de testare profesională, respectiv la Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara, în perioada 18-20 iulie.

În centrul de testare Bucureşti va susţine examenul personalul vamal din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor - aparat central, Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bucureşti şi structurile subordonate şi Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa şi structurile subordonate.

La Iaşi vor susţine examenul angajaţiii din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi şi structurile subordonate şi Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi şi structurile subordonate.

În Cluj va susţine examenul personalul vamal din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj şi structurile subordonate şi Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Braşov şi structurile subordonate.

În centrul de testare Timişoara va susţine examenul personalul vamal din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Timişoara şi structurile subordonate şi Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova şi structurile subordonate.

La începutul lunii iunie Guvernul a decis desfiinţarea a 4.927 posturi din ANAF, dintre care 1.200 ocupate. La Autoritatea Naţională a Vămilor, numărul de posturi care urmează să fie desfiinţate este de 1.427, din care 600 ocupate.

În urma restructurării, personalul ANV va fi limitat de la maximum 4.586 de posturi la 3.159 de posturi, ceea ce înseamnă o reducere cu 31%.

Săptămâna trecută a avut loc examenul scris pentru angajaţii Gărzii Financiare, iar rezultatele au arătat că din totalul celor 740 de candidaţi înscrişi 42, sau 5,7% din total, nu au obţinut note de trecere.