Vreţi să aflaţi dacă deţineţi sau nu acţiuni? Depozitarul Central s-a mutat la Bursă

Autor: Andrei Chirileasa 18.07.2011

Depozitarul Central, instituţia care se ocupă cu decontarea tranzacţiilor bursiere şi ţine evidenţa acţionarilor companiilor listate la Bursă şi nu numai, şi-a mutat sediul din strada Făgăraş (lângă Muzeul Militar) în clădirea unde are sediul şi Bursa de Valori Bucureşti (clădirea IBC Modern din bulevardul Carol I nr 34-36).

"Registratura şi ghişeele aferente operaţiunilor de registru, prin care deţinătorii de instrumente financiare, persoane fizice şi juridice pot beneficia de serviciile oferite de Depozitarul Central (eliberare extras de cont, istoric de cont, sumare de cont, lista de coduri confidenţiale, modificări de date personale, înregistrări ale transferurilor directe de proprietate) sunt situate la etajul 3", se precizeaz pe site-ul instituţiei.

La Depozitarul Central sunt înregistraţi peste 9,2 milioane de acţionari, majoritatea fiind persoane care au primit acţiuni în cadrul programelor de privatizare în masă din anii '90 la SIF-uri şi alte sute de companii româneşti. Mulţi dintre ei nici nu ştiu că au acţiuni.