Aplicaţii smartphone pentru conducătorii auto

Autor: Ştefan Vrabie 19.07.2011

Conducătorii auto români posesori de smartphone pot beneficia de asistenţă în cazul unei daune auto cu ajutorul unei aplicaţii numită Insurance Assistance.

Aplicaţia care a fost lansată de dezvoltatorul local de soluţii software i-Tom Solutions integrează companii de asigurare, companii de asistenţă rutieră şi service-uri auto, ea fiind disponibilă gratuit pe telefoane iPhone şi Android.

Posesorul de smartphone poate localiza prin GPS, cu ajutorul aplicaţiei, sucursalele companiilor de asigurare, punctele de constatare, secţii de poliţie şi service-urile auto, partenerii fiind atât din Bucureşti cât şi din alte oraşe ale ţării. În plus, utilizatorul poate contacta direct compania de asigurare, compania de asistenţă rutieră sau serviciul de urgenţă 112, în funcţie de natură problemei.

Aplicaţia oferă posibilitatea de a notifica electronic o daună uşoară, fără vătămări corporale, către companiile de asigurare partenere Insurance Assistance. Acest tip de notificare permite transmiterea locaţiei GPS, ataşarea de poze ale maşinii, avariilor şi a documentelor necesare (carte de identitate, permis).

Încă o funcţie de menţionat este faptul că aplicaţia are posibilitatea de a înregistra remindere (date în calendar) cu privire la inspecţia tehnică periodică a maşinii, respectiv reînnoirea asigurărilor obligatorii şi a rovignetei.