Doar 79 de focoase au fost găsite. Unul dintre ele este în continuare căutat

Autor: Mediafax 19.07.2011

Unul dintre cele 80 de focoase furate sâmbătă dintr-un tren ce trebuia să ajungă în Bulgaria este căutat de anchetatori, Ministerul de Interne susţine însă că au fost găsite toate focoasele, dar Parchetul confirmă faptul că unul dintre ele nu a fost găsit.

Toate cele patru lăzi cu focoase au fost găsite, luni, într-un depozit părăsit din Chilita.Trei lăzi erau intacte şi alta desfăcută, iar obiectele cu specific militar din ea au fost recuperate din buruienile din zonă.



Luni seara, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Marius Militaru, a declarat că toate cele patru lăzi cu focoase erau intacte, fiind recuperate în Chitila.



Marţi dimineaţa, anchetatorii au reluat căutările unui focos, întrucât luni era prea întuneric pentru a continua cercetarea. Luni seara fuseseră găsite 79 de focoase, presupunându-se că unul este tot în zonă, buruienile din zonă împiedicându-i pe căutători să vadă.



Criminaliştii au prelevat probe ADN de pe cele 79 de focoase şi au făcut restul testelor specifice de laborator în astfel de investigaţii.



Focoasele vor fi predate proprietarului, procedura fiind cea normală în cazuri de furt.


Audierile vor continua marţi. Până luni, procurorii Parchetului Militar Bucureşti au audiat peste 50 de persoane în cazul privind dispariţia focoaselor şi au declanşat urmărirea penală, urmând a pune sub acuzare unele persoane în acest dosar. Citiţi mai mult despre focoasele dispărute pe www.mediafax.ro