Litoralul românesc, invadat de alge

Autor: Mediafax 19.07.2011

Peste 5.200 de tone de alge au fost strânse, luna aceasta, de pe plaje de către lucrătorii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL), cea mai mare cantitate provenind din zona Cazino - Victory din staţiunea Mamaia.

Potrivit responsabilului de comunicare al ABADL, Cătălin Anton, Sistemul de Gospodărire al Apelor Constanţa a intervenit în zona Cazino - Victory, aflată în centrul staţiunii Mamaia, pentru a strânge algele de pe unele sectoare de plajă.

"Numai aseară (luni seară - n.r.), angajaţii ABADL au colectat de pe plaje 816 tone de alge, în special de pe unele sectoare din staţiunea Mamaia", a afirmat Cătălin Anton.

El a mai spus că în această lună au fost colectate de pe plajele de pe litoral aproximativ 5.200 de tone de alge, iar cantitatea care a fost strânsă de la începutul anului a depăşit 13.500 de tone.

Responsabilul de comunicare al Administraţiei Bazinale de Apă a precizat că ABADL a stabilit trei zone de intervenţie, respectiv Năvodari - Mamaia - Constanţa, Eforie - Costineşti şi Olimp - Vama Veche, şi va asigura în permanenţă personal pentru control şi intervenţie, inclusiv în zilele de weekend. Citiţi mai mult despre litoralul românesc, invadat de alge pe www.mediafax.ro