Profit peste aşteptări pentru giganţii americani. Wall Street începe pe plus

Autor: Vlad Popescu 19.07.2011

Coca Cola şi IBM sunt două dintre cele mai mari companii americane care au raportat astăzi profituri peste aşteptări, impulsionând indicii bursieri de pe Wall Street, care au crescut cu 1% în prima parte a zilei, scrie Reuters.


Veniturile Coca-Cola Co au crescut cu 47% în trimestrul al doilea, la 12,7 miliarde de dolari, după integrarea operaţiunilor de îmbuteliere din America de Nord în grup, iar profitul net a crescut cu 18%, la 2,8 miliarde de dolari, uşor peste estimările pieţei, transmite Reuters.



Cel mai mare producător de băuturi răcoritoare din lume avea, în aceeaşi perioadă a anului trecut, un profit de 2,3 miliarde de dolari la venituri de 8,6 miliarde de dolari.


Acţiunile IBM, componentă a indicelui Dow Jones, au urcat cu 3,2% după rezultatele peste aşteptări din trimestrul al doilea şi creşterea solidă a comenzilor noi de la divizia de servicii, care au generat un val de optimism pentru sectorul IT.


Indicii Dow Jones Industrial Average şi Standard & Poor's (S&P) 500 au urcat cu 0,93%, iar Nasdaq Composite a avansat cu 1,37%.