Proprietarii FunGift.ro au vândut 80% din acţiuni

Autori: Anca Barbulescu , Adrian Seceleanu 21.07.2011
Compania înfiinţată în 2006 de constănţenii Marius şi Laura Ciocan avea afaceri anuale de aproximativ 150.000 de euro.


Marius Cristian Ciocan şi Laura Ciocan, pro­prie­tarii retailerului online FunGift.ro, înfiinţat în anul 2006, au vândut 80% din acţiunile pe care le deţin în companie la finele lunii iunie către o companie înre­gistrată în Belgia, potrivit unui document publicat de companie în Monitorul Oficial. Site-ul comercializează de la tricouri până la diferite gagdeturi şi obiecte care pot fi oferite cadou.

Marius şi Laura Ciocan au vândut fiecare câte un pachet de 40% din titluri către compania belgiană Amaradia Sprl şi au rămas acţionari minoritari în FunGift.ro, fiecare cu câte 10% din acţiuni. Odată cu cesiunea titlurilor, noul administrator al companiei este Violeta Elena Cernica, 34 de ani, potrivit datelor din Monitorul Oficial.

Tranzacţia este mai mică de 500.000 de euro, conform unor informaţii de pe piaţă.

Alexandre AlmăjeanuNoul proprietar al retailerului IT este investitorul francez de origine română Alexandre Almăjeanu, 39 de ani, pro­prietarul companiei belgiene Amaradia Sprl. El a utilizat compania care apare în tranzacţia cu FunGift - Amaradia Sprl - şi pentru investiţia realizată în urmă cu trei ani în jocul online eRepublik.

Almăjeanu nu a putut fi contactat pentru a oferi detalii până la închiderea ediţiei.

Chiar dacă, potrivit datelor din Monitorul Oficial, tranzacţia de vânzare a acţiunilor Fungift a fost finalizată, Marius Ciocan declară că formalităţile sunt încă la început.

"Procesul de vânzare este de-abia la început. Nu se poate vorbi încă despre o tranzacţie propriu-zisă", a spus Marius Ciocan, fondatorul FunGift.ro, adăugând că nu poate oferi mai multe detalii pentru că se află în concediu în Singapore. "Putem relua discuţia când mă întorc, peste două săptămâni", a adăugat el.

Despre vânzarea FunGift.ro, unul dintre cele mai "vechi" magazine online de pe piaţa locală, se discută deja de câteva luni. Ciocan a declarat de altfel, în luna martie, că este în discuţii cu mai mulţi potenţiali cumpărători ai FunGift.ro, dar nu oferise detalii în legătură cu identitatea acestora.

"Deocamdată nu pot da mai multe detalii până când nu vor fi semnate toate hârtiile", a mai declarat Ciocan. El nu a făcut comentarii în legătură cu investitorul care se află în spatele companiei belgiene Amaradia.

Almăjeanu a mai investit în numeroase alte proiecte online de pe piaţa lo­cală, printre care Metropotam.ro, balaur.ro, flypedia.ro, urbee.ro sau 123flori.ro. El a investit însă şi în proiecte online în Belgia, Olanda şi Franţa.

Almăjeanu a absolvit Institutul Su­pe­rior de Comerţ în Franţa în anul 1995, iar câţiva ani mai târziu a lansat pe piaţă un site care compara ofertele turistice.

Site-ul VoyagerMoins­Cher.com a fost vân­dut în 2007 pentru o sumă de ordinul mi­lioanelor de euro către PriceMi­nis­ter.com.

În 2008 el a investit în jocul eRepublik alături de un alt investitor francez, Alexis Bonte, care are de asemenea acţiuni la mai multe companii online din România, aşa cum este site-ul de partajare video Trilulilu.

Cine e Alexandre Almăjeanu