Eurolines va prelua operaţiunile TUI pe piaţa locală

Ziarul Financiar 21.07.2011

Eurolines urmează să preia operaţiunile din România ale grupului german TUI şi să integreze în grup şi compania Danubius Travel din Constanţa, prin intermediul căreia ajung în România turiştii străini trimişi de TUI, a anunţat miercuri Eurolines.

Danubius Travel a avut în 2009 afaceri de 14,2 milioane de lei (3,35 milioane de euro) şi un profit de 50.000 de lei cu un număr mediu de 38 de angajaţi, potrivit datelor Registrului Comerţului. Eurolines a încheiat în iunie un parteneriat cu TUI Travel PLC, companie înregistrată în Marea Britanie şi controlată de grupul german TUI, liderul mondial în domeniul turismului.

Astfel, o cotă importantă din ofertele turistice din agenţiile turoperatorului român va fi reprezentată de produsele TUI. Prin tranzacţia încheiată, Eurolines va integra şi societatea deţinută de TUI în România, Danubius Travel, operaţiune care nu presupune un transfer de acţiuni.

"Reţeaua de distribuţie Eurolines, cele 52 de agenţii care constituie baza acestui parteneriat, va funcţiona sub numele TUI Travel Center", a spus Dragoş Anastasiu, proprietarul Eurolines. Danubius Travel din Constanţa, societate deţinută de TUI Travel PLC, Ciprian Popescu şi Camelia Dinu Constanţa, va deveni parte integrantă a grupului Eurolines. Potrivit lui Anastasiu, cifra de afaceri a grupului în 2010 a fost de peste 143 milioane lei (34 milioane de euro).