România a ajuns la peste 100 centre de consultaţii medicale non-stop. Vedeţi aici unde s-au deschis 35 din cele mai recente

Autor: Ioana David 21.07.2011



39 de centre de permanenţă, adică centre în care medicii de familie oferă consultaţii de urgenţă non-stop, au apărut de la 1 iunie, după ce Ministerul Sănătăţii a publicat noi norme în domeniu, potrivit unui comunicat al instituţiei de astăzi.


"Asigurarea asistenţei medicale în centrele de permanenţă reprezintă o necesitate în mediul rural, acolo unde avem deficitară acoperirea cu asistenţă medicală. Acestea pot fi organizate însă şi în oraşe sau în localităţile unde au existat cazuri de spitale reprofilate pentru a asigura continuitatea asistenţei medicale", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.


Potrivit instituţiei cele mai multe centre de permanenţă au fost deschise în Botoşani (7) şi în judeţul Satu Mare (6). În Teleorman au fost înfiinţate 4 centre, în timp ce în judeţele Hunedoara, Braşov şi Vâlcea au fost organizate câte 3 astfel de unităţi. În Mureş, Galaţi şi Sălaj au fost înfiinţate câte 2 centre de permanenţă, iar în Giurgiu, Brăila, Cluj, Argeş şi Bihor câte 1 centru.


Ministerul a anunţat că a publicat şi lista cu servicii de urgenţă care pot fi acordate de către medicii de familie în centre de permanenţă.
În prezent, în România există peste 100 de centre de permanenţă.