Cum arată noua hartă a Bucureştiului. Unde se mută graniţele dintre sectoarele capitalei

Autor: Maria MANOLIU 21.07.2011

Câteva sute de familii se vor muta în acte dintr-un sector în altul. Este vorba de o parte din locuitorii sectorelor 4, 5 şi 6 ale Capitalei.


"Nu este vorba de o nouă împărţire administrative teritorială a Bucureştiului ci doar de mutarea graniţelor sectorului 4 şi 5 în zona Piaţa Unirii şi a graniţei dintre sectoarele 5 şi 6 în zona Prelungirea Ghencea" a declarat pentru gândul, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei. Astfel, în zona Piaţa Unirii, graniţa dintre sectoarele 4 şi 5 va fi paralelă cu "Bulevardul Fântânilor" şi nu perpendiculară ca până acum.



Aşa cum gândul a scris încă din 2009, graniţa trasată perpendicular trecea prin holul de la intrarea a mai multor imobile, proprietarii figurând atât în evidenţele lui Piedone cât şi în cele ale lui Vanghelie.


Noua graniţă paralelă cu fântânile va porni din zona B-aului Unirii şi va ajunge la Piaţa Operei "Tot ce însemnă bloc de locuinţe situat pe partea stângă, cum te uiţi la Palatul Parlamentului, va fi în sectorul 5. Blocurile de pe partea drepta vor fi în sectorul 4" a mai explicat pentru Gândul, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei.


În zona Prelugirea Ghencea imobilele cuprinse între strada Braşov şi linia de centură vor fi în sectorul 6 iar cele situate la sud de Prelungirea Ghencea vor aparţine sectorului 5. Citiţi mai mult despre cum va arăta noua hartă a Bucureştiului pe www.gandul.info