Emil Boc: "Eu tot trag la răspundere miniştrii, dar în fapt cei care trebuie să propună şi să ia decizii sunt cei care conduc autorităţile de management"

Autor: Ovidiu Bărbulescu 21.07.2011

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc a cerut miniştrilor şi şefilor autorităţilor de management să aplice corecţii financiare în proiectele UE pentru care sunt încălcate normele achiziţiilor sau sunt întârziate nejustificat, solicitând totodată şi ca numele şefilor responsabili din aceste autorităţi să fie indicat public, informează Mediafax.

"Rugămintea şi solicitarea expresă este faceţi publice şi numele celor care conduc autorităţile de management din ministere, pentru că eu tot trag la răspundere miniştrii, dar în fapt cei care trebuie să propună şi să ia decizii sunt cei care conduc autorităţile de management. Ori ei trebuie să ştie că au o responsabilitate faţă de această ţară, iar numele lor trebuie să fie public. Aşa cum într-o sentinţă judecătorească avem un judecător care dă o sentinţă, şi la unul care coordonează o autoritate de management de la un minister trebuie să fie o persoană cunoscută, invocată şi care trebuie să aibă şi o responsabilitate publică în raport cu ceea ce înseamnă derularea fondurilor europene", a spus atunci Boc.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a adresat Guvernului rugămintea ca pentru moment România să înceteze să mai trimită facturi la decontare la Bruxelles, mai puţin pe agricultură, precizând că premierul a şi dispus o asemenea măsură.